Pagina 1 van 1

inzet HCC

Geplaatst: 5 dec 2007 23:06:35
door jordy
sorry als dit al eerder is gvraagd. iig kan het nog nergens vinden.

maar wat betekend inzet HCC.

23:17:10 05-12-07 8 I BRAN to Hogestraat 40 HEEREWAARDEN Woningbrand (nader bericht: grote brand) (materiaal/vrtg: wts 3000) (instanties: hcc oproep) PRIO 1 ROEPNAAM


groeten jordy

inzet HCC

Geplaatst: 5 dec 2007 23:26:29
door Jeme
Volgens mij betekend dat: Hoofd CalamiteitenCentrum

met dank aan Google

hcc

Geplaatst: 5 dec 2007 23:28:45
door kornuit-27
mail deze vraag eens naar nico heerlen die weet hier waarschijnlijk meer van! mail anders eens naar de moderator van de afkortingen die weet het meestal wel

Re: hcc

Geplaatst: 6 dec 2007 13:11:06
door nicoheerlen
kornuit-27 schreef:mail deze vraag eens naar nico heerlen die weet hier waarschijnlijk meer van!
:roll:

Re: inzet HCC

Geplaatst: 6 dec 2007 15:46:20
door Voorburg
Jeme schreef:Volgens mij betekend dat: Hoofd CalamiteitenCentrum

met dank aan Google
Hoofd commando centrum, Hoofd Actie centrum allemaal namen die de verschillende regio's bij mijn weten gebruiken om de leider aan te duiden om het vcentrum wat bij grote calamiteiten ingesteld wordt.

Zie de volgende vacature voor Hoofd Gemeenschappelijke Meldkamer

De Gemeenschappelijke Meldkamer Gelderland-Zuid (GMK-GLZ) is een samenwerkingsverband van de Regionale Ambulancevoorziening, de Regiopolitie en de Regionale Brandweer in de regio Gelderland-Zuid. Deze samenwerking is tot stand gebracht om te komen tot een betere samenwerking tussen de verschillende parate diensten, met name bij calamiteiten en rampen.

In verband met de structurele invulling van de functie is de Gemeenschappelijke Meldkamer op zoek naar een:
Hoofd Gemeenschappelijke Meldkamer (v/m) 36 uur

Functie-omschrijving

Treedt op als leidinggevende van de GMK en stuurt het managementteam van de GMK aan; draagt zorg voor de gewenste kwalitatieve en kwantitatieve bezetting, voor begeleiding, stimulering en beoordeling van de medewerkers en voor de randvoorwaarden waarbinnen zij functioneren.
Initieert beleidsontwikkeling en levert een bijdrage aan de beleidsontwikkeling binnen de GMK. Vertaalt ontwikkelingen bij deelnemende partners in een beleidsplan voor de GMK.
Vertaalt vastgesteld beleid of laat dit vertalen in concrete uitvoeringsplannen; is verantwoordelijk voor implementatie daarvan.
Is verantwoordelijk voor de bedrijfsvoering van de gemeenschappelijke meldkamer; draagt zorg voor de werkplanning van de afdeling, de middelenramingen, de uitvoering van de planning en rapporteert de resultaten aan de klankbordgroep GMK. Draagt daarnaast binnen de gegeven mandaten en geldende regels en instructies zorg voor de bewaking van budgetten en de verantwoording hierover.
Bouwt en onderhoudt interne en externe netwerken en draagt bij aan externe positionering van de meldkamer.
Vervult de piketfunctie Hoofd Calamiteitencentrum (HCC) en maakt daarmee deel uit van de multidisciplinaire opschalingsstructuur.