Pagina 1 van 1

LES 1: Zet een slachtoffer nooit in je auto!

Geplaatst: 13 jan 2008 21:12:02
door AlwinSitton
HARDINXVELD-GIESSENDAM - Een 71-jarige Hardinxveldse automobilist heeft zijn hulpvaardigheid jegens een 83-jarige plaatsgenote moeten bekopen met het verlies van zijn auto.

Vlakbij het station in hun beider woonplaats stak de lopende vrouw plots de Stationsweg over. Hoewel de man niet hard reed, raakte hij de voetgangster toch.

Hij hielp haar na de aanrijding en zette haar in zijn auto om even op adem te komen in afwachting van de hulpdienst.

Het ambulancepersoneel was er niet helemaal gerust op en besloot dat de vrouw niet meer zelf mocht opstaan in verband met mogelijk rug- of nekletsel.

De brandweer kreeg het verzoek het dak van de auto te verwijderen. De bestuurder moest met lede ogen toezien hoe zijn voertuig aan stukken werd geknipt, zodat de vrouw liggend het voertuig kon verlaten.

Uit onderzoek in het ziekenhuis bleek dat de voetgangster geen ernstig letsel had. Zij mocht meteen met familie huiswaarts keren.

De auto was vanzelfsprekend rijp voor de sloop.

[Bron: AD.nl]

Ik vraag mij af, of de verzekering dit uitkeert?

Geplaatst: 13 jan 2008 21:27:33
door Bas-brw
Ik hoop het voor de auto eigenaar, maar met die verzekeringsmaatschappijen van nu is bijna alles mogelijk. :wink:

Geplaatst: 13 jan 2008 21:28:32
door wireless minds
tuurlijk wordt dat uitgekeerd.

Geplaatst: 13 jan 2008 21:41:30
door Rowin
Ik kan me wel herinneren dat het niet zo "tuurlijk" is, want tijd geleden is er hier over ook al zo'n discussie op het internet geweest waarbij het NIET het geval was dat het uitgekeerd werd.... :? :?

Geplaatst: 14 jan 2008 10:29:09
door AlwinSitton
Via het AD.nl kreeg ik de volgende reactie:

Alwin: de verzekering zal NIETS uitkeren in dit geval. Dus een WIJZE les voor een ieder: neem nooit, hoe aardig en behulpzaam je ook wilt zijn, een slachtoffer in je auto. Zoek een andere optie!
Hayat - Rotterdam - 13/01/08 - 23:07:35

De ene zegt van wel en de ander van niet. Dus je krijgt zo'n wel/niet situatie. Ik ga er van uit dat er niets uitgekeerd gaat worden.

Geplaatst: 14 jan 2008 11:18:39
door tcf
Men dient dan hoe krom het ook is, het slachtoffer aansprakelijk te stellen. Onder het mom van hulp aan hen die dat behoeven. Dan moet de WA-verzekering van het slachtoffer maar betalen vind ik! Maar of dat ook gebeurd :S Blijven natuurlijk verzekeringsmaatschappijen...

Geplaatst: 14 jan 2008 19:14:17
door nicoheerlen
Maja, ik zie liever mijn auto naar de sloop gaan, dan dat ik iemand zie doodvriezen in de kou :shock:

Geplaatst: 15 jan 2008 18:43:19
door Sjoerd
tcf schreef:Men dient dan hoe krom het ook is, het slachtoffer aansprakelijk te stellen. Onder het mom van hulp aan hen die dat behoeven. Dan moet de WA-verzekering van het slachtoffer maar betalen vind ik! Maar of dat ook gebeurd :S Blijven natuurlijk verzekeringsmaatschappijen...
Ik zou niet weten waarom dit onder een wettelijke aansprakelijkheidsverzekering zou vallen. Als jij schade aan een ander toebrengt keert een WA verzekering uit. Het slachtoffer in kwestie heeft dit niet gedaan. Dat het ambulancepersoneel zo nodig wil dat het dak eraf gaat is niet het probleem van de verzekeringsmaatschappij van het slachtoffer lijkt mij.

Het zou natuurlijk mooi zijn als het kan maar ik verwacht het niet.

Geplaatst: 16 jan 2008 09:24:07
door SniperEye
Een van de eerste lessen bij EHBO is niet met een slachtoffer slepen indien er geen gevaar is.

Geplaatst: 16 jan 2008 23:39:31
door brandweergek
Dit verhaal is mij al jaren bekend, maar niet iedereen is er van op de hoogte. Zo zijn er ook verhalen bekend van iemand die door een aanrijding (ongemerkt) nekletsel opliep, een lift aangeboden kreeg van een behulpzame passant, instapte, het hoofd stootte tegen de deurpost, het nekletsel "doorbrak" met de dood tot gevolg. Ik ben er zeer voorzichtig door geworden, en als ik er geen reden toe zie het slachtoffer te verplaatsen, blijft hij/zij maar lekker waar ie is. Onderkoeling is ook op andere wijzen te ondervangen.

Dus als je niets zeker weet: lekker zo laten. in de meeste gevallen is er binnen een paar minuten een ambulance, waardoor onderkoeling ook niet zo snel optreed.

Groeten :D