Pagina 1 van 1

Boerderij brandt af door defecte brandweerspuit

Geplaatst: 12 sep 2007 12:26:54
door Bas-brw
Boerderij brandt af door defecte brandweerspuit
Uitgegeven: 12 september 2007 11:11
Laatst gewijzigd: 12 september 2007 11:20

HELLUM - De brandweer in het Groningse Hellum moest dinsdagmiddag machteloos toezien hoe een grote boerderij in vlammen op ging. De spuitgasten waren op tijd bij de brand gearriveerd, maar toen ze wilden beginnen met blussen bleek de pomp van de brandweerwagen defect.

Het pand brandde tot de grond toe af.

De brand was ontstaan in een schuur, waarin veel hooi lag opgeslagen. Ook het woonhuis is door de brand verloren gegaan. De exacte omvang van de schade is niet bekend.

bron: nu.nl

het zal je huis maar zijn :oops:

Geplaatst: 12 sep 2007 13:48:49
door SniperEye
Ook dat gebeurd wel eens. Overal gaat een machine wel eens defect. Extra vervelend als dit wanneer de brandweer dit overkomt. Of het te voorzien was geweest moet onderzoek uitwijzen.

Geplaatst: 12 sep 2007 18:26:58
door nicoheerlen
tsja shit happens. En voor de spuit gasten is het natuurlijk extra pijnlijk want hun zullen erop aangekeken worden door de bewoners. Maar zoals overal gaat er ergens wel eens iets defect. en als dit pas naar voren komt bij een incident, dat is natuurlijk heel erg pijnlijk, dan wanneer het bij een oefening is.

Een hele tijd terug is er in zuid-limburg ook een probleempje geweest met een TS, deze werd opgepiept, maar kwam de kazerne niet uit, daarop werd meteen een TS van een andere kazerne gepiept.