Pagina 1 van 1

Militair overleden bij landmachtdagen (Grip 1)

Geplaatst: 2 jun 2007 20:56:39
door Rikson
Militair overleden bij helikopterdemonstratie
Uitgegeven: 2 juni 2007 15:23
Laatst gewijzigd: 2 juni 2007 21:48

AMSTERDAM - Tijdens een demonstratie op de Landmachtdagen in Wezep is zaterdag een militair zwaargewond geraakt. Het slachtoffer, een 32-jarige sergeant van de Luchtmobiele Brigade, is overgebracht naar het ziekenhuis in Zwolle, waar hij later op de dag is bezweken aan zijn verwondingen.

De militair deed mee aan een demonstratie van het afdalen uit een helikopter tijdens de open dagen van de landmacht op de Prinses Margrietkazerne. Volgens een woordvoerder van de landmacht is de sergeant tijdens de afdaling niet goed losgekomen van de helikopter.Het slachtoffer zat waarschijnlijk nog met het touw aan de helikopter vast en werd mogelijk meegetrokken. De precieze toedracht is nog onbekend.

De afdaling was geen stunt, maar een demonstratie. De marechauseee onderzoekt wat er is gebeurd en is bezig getuigen te horen. Waarschijnlijk hebben veel toeschouwers het incident gezien.

Volgens een getuige is er geen paniek uitgebroken. De militair is naar een ziekenhuis vervoerd, meldt een woordvoerder van het ministerie van Defensie.

Open dagen

De open dagen van het leger stonden aanvankelijk gepland voor dit weekeinde op de Prinses Margriet Kazerne in Wezep.

Omdat in deze regio bezwaren bestaan tegen de bijbehorende drukte en herrie op zondag, is het evenement nu voor het eerst in de historie verspreid over twee opeenvolgende zaterdagen. Volgende week zaterdag is de tweede open dag in Wezep.

Vorig jaar trokken de open dagen van de landmacht meer dan honderdduizend bezoekers in het Drentse Havelte.


(Bron: nu.nl)

Opgeschaald naar Grip 1

Video: http://www.telegraaf.nl/binnenland/6483 ... html?p=3,1

Geplaatst: 2 jun 2007 21:51:01
door 112hoogezand
Militair overleden na ongeval Landmachtdagen

Geplaatst: 2 jun 2007 21:52:57
door 112hoogezand
Afbeelding

Afbeelding

Geplaatst: 2 jun 2007 22:10:43
door Johan Beck
Een 32-jarige sergeant van de luchtmobiele brigade is zaterdag overleden na een demonstratie op de jaarlijkse Landmachtdagen...
http://www.volkskrant.nl/binnenland/art ... machtdagen