Pagina 1 van 1

Provinciale Brandweerwedstrijd Ouderkerk 14-04-2007

Geplaatst: 14 apr 2007 21:17:49
door Lasse
Ouderkerk aan den IJssel - Twaalf ploegen uit de provincie Zuid-Holland speelden zaterdag een brandweerwedstrijd van de 112-klasse. Nadat de melding van een ongeval met beknellig op het terrein van de voormalige gemeentewerkplaats aan de Dekkerstraat was ontvangen ging men ter plaatse.

Men trof een auto aan die tegen een stijger was aangereden. Hierbij had een stijgerpaal de vooruit en ook gedeeltelijk de bestuurder van het voertuig doorboord. Door de aanrijding was de stijger gedeeltelijk ingestort. Een man die aan het werk was op de stijger kon zich nog snel redden door op het dak te springen, hierdoor hing de man voor de helft over de dakrand. Ook was er nog op de zolder van de woning brand uitgebroken. De brander waarde man op de stijger mee aan het werk was, was door de klap van de aanrijding in de zolderkamer terecht gekomen met een klein brandje als gevolg.

De aanpak van de ploegen was verschillend. Zo redde de nummers 1&2 van de ploeg uit Stad aan 't Haringvliet eerst de man van het dak terwijl de nummers 3&4 van de ploeg het ambulancepersoneel assisteerde bij de bestuurder van het voertuig. Nadat de man in veiligheid was gebracht gingen de nummers 1&2 het huis binnen om het brandje te bestrijden. De nummers 1&2 van de ploeg uit Goedereede zorgde juist eerst dat het brandje op de zolder was geblust zodat men vervolgens de man door het raam naar binnen kon hijsen.

Afsluitend hielpen alle de leden van de ploeg bij het doorknippen van de stijgerpaal en het op z'n plaats brengen van de wervelplank. Waarna de bestuurder van het voertuig, nog steeds met een stuk paal in zijn borst, met spoed kon worden afgevoerd naar het ziekenhuis.

De wedstrijd trok veel belangstelling, het publiek kon de hele inzet van dichtbij volgen.

Afbeelding

Meer foto's en een filmpje op 112Krimpen.nl