Pagina 1 van 1

Man zwaargewond bij schietpartij Zuidplein

Geplaatst: 24 mar 2007 10:44:23
door Lasse
Afbeelding

Man zwaargewond bij schietpartij Zuidplein

Winkelcentrum Zuidplein in Rotterdam is gisteren tijdens koopavond opgeschrikt door een schietpartij waarbij een man zwaargewond raakte. De dader wist in de drukte te ontkomen.

Het gebeurde volgens een ooggetuige na zessen, en heel snel. ,,Een groepje jongeren kwam aanlopen en eentje hield een pistool tegen een ander zijn hoofd. Er werd drie keer geschoten.’’ Volgens andere omstanders was er ruzie geweest om een meisje. Het slachtoffer zou iets onvriendelijks over of tegen haar hebben gezegd, waarna iemand hem neerschoot.

De politie kon deze lezing niet bevestigen. Ze kende nog niet de identiteit van het slachtoffer, dat levensgevaarlijk gewond naar het Erasmus Medisch Centrum is gebracht.

Het metroverkeer van en naar Station Zuidplein werd stilgelegd, omdat in verband met onderzoek een groot gebied werd afgezet. Ook moesten alle winkels in de hal waar het incident plaatsgreep noodgedwongen hun deuren sluiten.

www.ad.nl/rotterdam
Zelf heb ik scanneropname gemaakt van het hele incident, http://www.112krimpen.nl/scannerfragmen ... dplein.mp3.
Ik vond het aardig indrukwekkend om zo te horen hoe&wat dat er bij de politie aan toe gaat.

Geplaatst: 24 mar 2007 11:30:05
door wireless minds
ja, hoorde het gister ook al. echt goed inzicht in de situatie krijg je. ook echt dat familieleden gelijk met mogelijke vuurwapens het onderzoek naar de daders komt verzieken. die agenten die er als eerste zijn die zullen het ook wel niet zo fijn hebben gehad. toch verbaast het mij dat ze de daders niet gepakt hebben tot nu toe. want ze zijn meerdere malen gezien er er waren gelijk heel veel eenheden.

Geplaatst: 24 mar 2007 12:32:01
door tcf
wireless minds schreef:ja, hoorde het gister ook al. echt goed inzicht in de situatie krijg je. ook echt dat familieleden gelijk met mogelijke vuurwapens het onderzoek naar de daders komt verzieken. die agenten die er als eerste zijn die zullen het ook wel niet zo fijn hebben gehad. toch verbaast het mij dat ze de daders niet gepakt hebben tot nu toe. want ze zijn meerdere malen gezien er er waren gelijk heel veel eenheden.
Zo krijg je ook een idee van het werken op de meldkamer. Geen zicht op de PD, wel allemaal gesproken woord van de collega's. Frustrerend als er belangrijke info wordt vergeten door te geven. Of als er een collega in nood is en er geen contact meer met hem of haar te krijgen is....

Daar leer je pas echt hoe belangrijk het berichtenverkeer is!

Geplaatst: 24 mar 2007 15:17:46
door wireless minds
slachtoffer is overleden

Geplaatst: 25 mar 2007 11:41:48
door Speedy
wireless minds schreef:slachtoffer is overleden
Zinloos geweld :( Omdat iemand wat zegt over of tegen een meisje... moet hij het maar met de dood bekopen

Geplaatst: 25 mar 2007 11:45:40
door AlwinSitton
Zo ver kan het tegenwoordig gaan, te belachelijk voor woorden! :shock: En ik loop daar dan elke dag.. :roll: